Önbizalom

május 19, 2017


Sokat gondolkoztam rajta, hogy írjak-e erről a témáról, de arra jutottam, hogy ha már lett némi önbizalmam, hasznos lehet mások számára, ha megosztom őket.
Szinte minden lány elégedetlen magával szerintem, sokan a tökéletességre törekednek, ahogy én is. De ez egy rossz szokás, nem kell tökéletessé tenned magad, mert senki sem az. Ha önbizalmat szeretnél akkor az a legjobb, ha segítesz másoknak, kedves vagy mindenkihez még ha ők nem is azok hozzád. Talán így monoton, betanult szövegnek hangzik, de tényleg sokat segít mindkettőtökön. Ha segítesz valakinek alapból nagy eséllyel valamikor visszafordul rád is a jó tett, és jó érzés ha segíthetsz valakin akár megköszöni akár nem.

Ne félj önmagad lenni, ha félsz szép lassan csinálj meg olyan dolgokat ameddig eddig nem mertél, kockáztass. Először kis dolgokkal kezd, például ha eddig nem mertél elmenni egyedül a boltba akkor menj be és vegyél valamit, utána fokozatosan folytasd ezt, ne hagyd, hogy eluralkodjanak a félelmeid. Nekem ez hatott legalábbis, pedig kb gyerekkorom óta semmi bátorságom és önbizalmam nem volt.
Akármilyen apróságot is teszel meg magadért, örülj neki, az is bátorság már, ha kimész az utcára, akár meg is jutalmazhatod magad némelyik után, mert megérdemled.

Mindenkinek vannak hibái, akár látszik akár nem. Nem baj az, ha valaki túl vékony/túl kövér, nem tökéletesek a fogai, van valamilyen bőrhibája, narancsbőrös, stb, Egyáltalán nem számítanak, nem ez dönti el, hogy milyen ember vagy, pláne a legvégén se fognak számítani. Ezek mellett a kis hibák mellett is találhatsz olyan embereket akik elfogadnak és szeretnek úgy ahogy vagy. Ha nagyon nem érzed jól magad a bőrödben, akkor akár sportolhatsz is, az is csak jót tesz, de nem kell túlzásokba esni.
Senki sincs egyedül, mindenkinek van valakije aki törődik vele és szereti őt, barátok, szülők, akárki. Ha még nem is elégedett az illető magával, lehet, hogy valaki pedig úgy szeretne kinézni mint ő, szóval a szépség relatív.
Ha akár bántottak/bántanak valamiért, ne félj segítséget kérni, biztosan segítenek megoldani ha szólsz, ne vedd magadra a sértéseket. Valószínűleg csak rossz kedvük van, és rajtad vezetnek le a felgyülemlett stresszt.


Minden rossz dolgon tovább lehet lépni, csak erő kell felállni és onnantól már könnyen megy. Olyan emberekkel ismerkedni, barátkozni, programokat szervezni akik boldoggá tesznek, élvezitek egymás társaságát. Nem muszáj követni a birkákat se, sok új dolgot ki kell próbálni, és ami tetszik azt csinálni. Akármilyen meghökkentő, furcsa, szokatlan dolog lehet, még így is biztos, hogy lesznek olyan emberek, akik melletted állnak. Ha pedig jól érzed magad, azt csinálod amit szeretsz, szeretnek önbizalmad is lesz egy idő múlva. 


You Might Also Like

1 megjegyzés

  1. Nagyon tetszett ez a bejegyzés. Teljesen átjött a kedves személyiséged, jó lenne ha mások is így gondolkodnának, mint Te! :)
    Egyébként nekem is ezek az apróságok sokat segítettek.

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images